Cele mai bune combinatii de branzeturi cu vinuri sau fructe

Cele mai bune combinatii de branzeturi cu vinuri sau fructe

Asociate corect, vinul, fructele  și brânzeturile își potențează aromele și au savoarea perfectă. Ține cont de recomandările noastre și bucură-te de ele așa cum merită.

 

Cele mai bune combinatii de branzeturi si vinuri

Vinul merge mana in mana cu unele tipuri de branzeturi, iar aceasta asociere face ca aromele sa iasa la iveala mai bine. Regula generala cu privire la asocirea vinului cu branzeturile este sa servim un vin alb, tanar, dulce, demi-dulce sau demi-sec si putin corpolent. Totusi, la unele tipuri de branzeturi se potrivesc si vinurile mai corpolente si puternice. 

In general, nu putem da gres asociand brazeturile cu un vin alb precum Chardonnay sau Sauvingnon Blanc sau cu un spumant. 

Cateva recomandari de a combina o branza cu un vin

Un ghid cat se poate de simplu cand vine vorba despre asocierea vinului cu branzeturile ar arata cam asa: 

  • Branzeturile proaspete merg cu vinuri albe si tinere
  • Branzeturile cu mucegai se asociaza cu vinuri spumante
  • Cascavalul se potriveste cu vinuri de desert sau vinuri bogate in arome
  • Branzeturile cremoase vin bine langa sampanie
  • Branzeturile tari isi arata aromele alaturi de vinuri rosii seci

Daca vrei sa te bucuri de o experienta culinara desavarsita, tine minte urmatoarele asocieri: 

  • Branza Camembert si Sampania
  • Branza Brie si Chardonnay
  • Branza Gouda si Merlot
  • Branza Cheddar si Cabernet Sauvignon
  • Branza Gorgonzola si vinul de Porto
  • Branza Feta si Beaujolais
  • Branza cu mucegai si Riesling
  • Branza Parmesan si vinul Chianti

 

Asocieri de branzeturi si fructe

Branzeturile merg bine si cu fructe, iar pe un platou cu diverse tipuri de branza, poti alatura cu incredere si nuci, struguri albi si mere verzi. Un mic ghid de asociere a branzeturilor cu fructele ar arata cam asa: 

  • Brie si Camembert cu mere si pere 
  • Mozarella cu piersici sau ananas 
  • Provolone cu struguri, pepene galben sau ananas
  • Parmezan cu smochine, struguri sau mere
  • Gorgonzola cu smochine
  • Gouda cu mere, pere sau piersici
  • Pecorino cu mango sau pepene
  • Branza de capra cu pere, mere si piersici

 

Acum ai aflat aproape totul despre cele mai populare tipuri de branzeturi si cu siguranta abia astepti sa mai degusti o specialitate pe care nu ai incercat-o pana acum. Dupa cum vezi, sortimente sunt destule si combinatiile pe care le poti face demonstreaza ca poti servi branzeturi la orice masa.